About me

Leendert

Waar het allemaal begon
Een warme lentedag ergens in april in het jaar 2000. Het was de tijd dat ik nog dacht profvoetballer te worden, knikkers tot mijn meest waardevolle bezit behoorden en Feyenoord de titel – niet voor het laatst – zou verliezen aan PSV. Nog geen tien jaar oud was ik, twee turven hoog en bezeten van voetbal. Noemde destijds maar eens een willekeurige Eredivisieclub en ik stamelde alle spelersnamen op, inclusief de materiaalman en koffiejuffrouw. Op deze lentedag toog ik samen met mijn vader en broer naar de Alblasserwaard voor een amateurwedstrijdje tussen De Alblas en mijn cluppie vv ’s-Gravendeel. Voor mijn gevoel was ik aan de andere kant van de wereld beland en live getuige van een wedstrijd van Champions League-allure. En waarschijnlijk ben ik de enige persoon op deze aardkloot die einduitslag, 1-4 voor ’s-Gravendeel, nog weet te herinneren.

Het zat namelijk zo. Ik begon voor het eerst de krant te lezen, en dan met name de voetbalverslagen. Bovendien kon ik wegdromen van de radioverslagen van Hans van Vliet op Radio Rijnmond als Feyenoord in de Champions League speelde. Destijds was dat nog vrij normaal in Rotterdam. Voetbaljournalistiek was het helemaal voor mij. En dan vooral de schrijvende pers, radio leek me te ingewikkeld. Anderhalf uur over aan één stuk door over een voetbalwedstrijd praten leek me pittig. Nee, gaf mij maar een pen en papier.

En zo kwam het dat ik op een verloren zaterdag opeens in de polder was beland in de Alblasserwaard. Bewapend met pen en papier stond ik langs de zijlijn, observerend, noterend en bovenal genietend van het spelletje. Dit was het en dit moest mijn toekomst worden, dacht ik. Nooit meer vergat ik die wedstrijd. Het verslag heb ik tot in den treurnis gelezen. Helaas is tussen die bewuste lentedag en nu mijn computer minimaal acht keer gecrasht waardoor het verslag inmiddels van de aardbodem is verdwenen.

Die pen is nooit meer uit mijn handen verdwenen. Na het afronden van mijn VWO heb ik mij direct aangemeld voor de studie Journalistiek in Tilburg. De studie waar mijn passie lag en nog steeds ligt. Inmiddels dus alweer vier jaar geleden. Na een jaar op de FHJ kwam ik in dienst als freelance sportverslaggever voor het AD Rotterdams Dagblad. En nu, vlak voor ik officieel afstudeer, freelance ik ook nog voor TravMagazine en werk ik online voor Odesk.com. Tussendoor heb ik nog met veel plezier mijn diensten verleend voor tal van presentatiegidsen, seminars en andere bladen.

Persoonlijk
Even snel wat over mezelf. Mijn volledige naam is Lennert van Driel en ik ben geboren op 26 september 1990 in Dordrecht. In ’s-Gravendeel, een dorp grenzend aan Dordrecht, groeide ik op waar ik tot mijn 19de levens jaar heb gewoond. Gedurende mijn studie ben ik in Tilburg terecht gekomen. Ik kom uit een gezin met twee ouders en een oudere broer die allen in ’s-Gravendeel woonachtig zijn. Op Insula College Thuredrecht heb ik zes jaar lang het Atheneum gevolgd en ben ook in één keer geslaagd.
Mijn grootste passies zijn reizen, al laat mijn bescheiden studentenbudget dit weinig toe, sporten (voetbal/hardlopen) en met vrienden iets ondernemen.

Boston
Een belangrijke en leerzame periode in mijn leven zijn mijn vier maanden in de Verenigde Staten. Op Fisher College in Boston volgende ik één semester de vakken Language and Culture en Managerial Communcation. Hoewel het niveau van de lessen niet hoog was, heb ik deze periode toch als zeer leerzaam ervaren. Een klein halfjaar aan de andere kant van de wereld is ook positief voor je mentale ontwikkeling. Ik verbeterde mijn Engels, heb veel nieuwe vriendschappen opgebouwd, leefde in hartje centrum en heb daarnaast nog veel andere steden mogen zien. Buiten New York, Philadelphia, en Providence heb ik op de verkiezingsdag ook nog Washington aangedaan om daar een sfeerverslag over deze memorabele avond te schrijven.
De Verenigde Staten heeft me verrijkt in alle opzichten. Ik ben volwassener geworden, opereer nog zelfstandiger en ik sta stabieler in het leven. Boston is een herinnering die ik nooit van mijn leven zal vergeten.

Ambities
Zodra ik afgestudeerd ben, wil ik het journalistieke werkveld betreden. De banen liggen niet voor het oprapen, zoals wel bekend is. Ik ben realistisch en weet dat de kansen voor een vast contract voorlopig gering zijn. Voor het Rotterdams Dagblad hoop ik mijn werkzaamheden te kunnen uitbreiden, en ook bij TravMagazine wil ik meer van mij laten horen. Maar een vaste baan wordt in het huidige tijdperk een lastig verhaal.
Als ik afstudeer ben ik net 23 jaar oud. De kans is daarom groot dat ik ga doorstuderen. Dit om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en omdat ik in mijn vrije tijd kan blijven freelancen. Freelancen is zeker voor de komende jaren de toekomst, dus een studie in mijn vrije tijd kan zeker geen kwaad. Welke richting het wordt, weet ik nog niet. Politicologie, Communicatie en Informatiewetenschappen of Media en Samenleving genieten mijn voorkeur. Gelukkig heb ik daar nog een flinke periode voor om over na te denken. Welke weg ik exact bewandel, zal de tijd mij leren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s